Екоактивисти алармират за нова сеч в Пирин

04.06.2015

Екоактивисти от платформата Зелени закони и коалицията За да остане природа в България алармират, че предстои нова сеч в ски зона Банско в Пирин.

Сечта се планира във връзка с подмяната на лифна Шилигарника-Тодорка в ски зоната. Новото съоръжение, което трябва да замени първия триседалков лифт в България, монтиран през 1980 г, е двойно по-широко.

Лифт в Банско

Концесионерът на ски зоната в Банско Юлен АД е потвърдил пред Дневник, че действително предстои подмяна на лифта с шестседалков. Тя ще бъде извършена от фирма Маренго трейдинг.

Адвокатът на Юлен АД Петър Петров съобщи, че представителят на Асоциацията на парковете в България (АПБ) Тома Белев е обжалвал инвестиционното намерение за подмяна на лифта, но Върховният административен съд е прекратил делото.

Като основен мотив за отхвърляне на поредната жалба на зелените съдът е посочил обстоятелството, че Тома Белев е нелегитимен представителна Асоциацията на парковете в България.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мим
Мим
04.06.2015 22:02
Хайде, пак поредните измислици на Зелените. Наближиха изборите и почнаха отново с партизанските истории, че да си мобилизират електората и да си правят реклама. От това, което са надраскали тук става ясно, че няма да има никакво заграбване или изсичане, а проста смяна на един остарял лифт от времето на дядо ми с нов. Кое е по-добре питам аз, 2 отсечени дървета или безопасността на хиляди хора? Разбира се г-н Белев отново е намерил начин да се опитва да рекетира и бизнеса и общината като извърта фактите в удобната за него посока и нагло лъже.
0
4
роко
роко
04.06.2015 17:26
смешници активират се само когато има как да наложат поредния екорекет
0
4