В Банско отбелязаха Бабинден с подаръци за всички бебета

22.01.2016

В Банско отбелязаха Бабинден с празненство, на което бяха поканени всички жени, които през изминалата 2015 година са дарили живот. Традиционният празник по случай деня на родилната помощ събра майките на 60 момиченца и 59 момченца, проплакали през миналата година.

От името на общинската администрация в Банско заместник-кметът Александър Мацурев поздрави присъстващите дами. Той им пожела здраве, уважение и топлина в семействата, а всички бебета получиха подаръци.

Бабинден

Навръх Бабинден община Банско стартира нова инициатива в подкрепа на младите семейства. От тази година общината ще предоставя парична награда на първото родено дете за годината. Първата късметлийка бе малката Бориса Еринина, който се е родила на 2 януари.

За доброто настроение на всички присъстващи на празника се погрижиха талантливите самодейци от читалище Никола Вапцаров.

В рамките на честванията по инициатива на колектива на Начално училище Св. Паисий Хилендарски в града бе организиран благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат дарени на Антон Петров, който страда от злокачествен тумор.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати