Банско се готви за фестивалното лято с цветни кътове и градини

01.07.2017
Банско се готви за фестивалното лято с цветни кътове и градини
Снимка: община Банско

Банско е в разгара на едно цветно и фестивално лято. Хиляди цветни видове радват с пъстрите си цветове жителите на общината.

Градът вече посреща многобройните си гости с цветни кътове и зелени градинки. Хиляди засадени цветя в централната градска част, входовете на града, зоните край река Глазне и цветните кътове из града вече разцъфнаха и радват окото с пъстрите си цветове. Жители и гости на община Банско се радват и на цветна шевица, разположена на една от централните лехи в Градския парк. Тя ще краси града до късна есен.

25 000 са едногодишните цветя, засадени на територията на град Банско. 8 000 от тях са собствено производство на общината. 300 броя декоративни храсти са вложени в оформянето на нови кътове и композиции. 1 800 са каскадните цветя, разпределени на фасадното и вертикално зацветяване.

Където е необходимо, старите декоративни видове са подменени с нови. За да бъде зелената градска среда винаги изрядна, екип от специалисти към община Банско извършва ежедневен мониторинг и се грижи за поддържането на площите.

Община Банско се готви сериозно за поредица от летни културни прояви. Те включват културни вечери Традиции и изкуство, Летни театрални празници На публиката – с любов, Лятна филмомания под звездите, българо-македонското хип-хоп турне One Love Tour, Международен джаз фест, Банско Опера фест и Дни на балканската музика Банско балкан фест.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати