bansko.net»Новини от Банско»Конкурс за уникални мартенички стартира в Банско за втора поредна година

Конкурс за уникални мартенички стартира в Банско за втора поредна година

Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
109
Конкурс за мартенички в Банско
Снимка: ANONYM

За втора поредна година Общинска администрация Банско организира конкурс за изработка на традиционни, уникални и нестандартни мартенички. Той е под надслов Нека заедно посрещнем Баба Марта и цели повишаването на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип.

Всички желаещи от 6 до 18 години могат да се включат в инициативата, като компетентна комисия ще оценява кандидатурите в четири възрастови групи.

Децата могат да участват самостоятелно или групово, като мартениците следва да бъдат аранжирани на картонено табло, надписани с трите имена на индивидуалният участник или наименование на групата (класа, училището).

Максималният брой творби за представяне на всеки участник е 3, а крайният срок за тяхното представяне - 21.02.2019 г., на адрес: Посетителски информационен център, гр. Банско, пл. Възраждане №4.

Награждаването ще се състои на 1 март от 11.00 часа на площад Н. Вапцаров. Всички творби ще участват в изложба на открито под надслов Да окичим пътеката на Баба Марта, а наградените творби ще бъдат отличени с грамоти.

Събраните мартенички от предишното издание на конкурса ще бъдат дарени за мартенския базар на социалните заведения в Община Банско.

За повече информация: 0749 88580, 0888 251095, Посетителски информационен център

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати