ПРЕПОРЪКИ на Общинския кризисен щаб на Община Банско за превенция на коронавирус COVID 19

ПРЕПОРЪКИ на Общинския кризисен щаб на Община Банско за превенция на коронавирус COVID 19

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и в съответствие с препоръките на Националния оперативен щаб за спазване на социална дистанция

ПРЕПОРЪЧВАМ:

Освен стриктното спазване на мерките, упоменати в Заповед № РД – 01 – 124/ 13.03 2020 г. на Министъра на здравеопазването

Да бъде преустановено посещението на всички търговски обекти на територията на Община Банско, в т.ч. фризьорски и козметични салони и не само. Всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да спазват строго определените санитарно-хигиенни условия. В противен случай ще бъдат предприети всички необходими законови мерки за преустановяване на дейността им.

Гражданите и гостите на Община Банско да преустановят всички групови форми на дейност и мероприятия и да спазват определените от Националния оперативен щаб санитарно-хигиенни изисквания.

Всички собственици, управители и работещи в хотелиерския бранш да предприемат всички необходими мерки за неприемане на нови туристи, а настанените в момента да бъдат запознати и задължени да изпълняват мерките, определени от Националния оперативен щаб. Да бъде ограничено свободното движение извън хотелските комплекси и места за подслон на пребиващите в тях гости.

Препоръчвам да бъдат предприети мерки за предсрочно прекратяване престоя на гости на хотели и места за настаняване!

По данни на държавните и общински органи официално регистрираните посетители на Банско на 13.03.2020 г. са 2 172 души, от които към днешна дата на територията на общината се намират само 692 души от 29 страни. Всички те са били информирани за извънредното положение в страната и мерките за защита от заразяване с коронавирус, които е необходимо да вземе всеки у нас.

В изпълнение на програмата на Община Банско за борба с коронавируса и обезпечаване здравето и безопасността на населението в община Банско, взети като решение още на първото заседание на Кризисния щаб на общината, съобщавам, че е налице организация за дезинфекция на уличната мрежа на територията на общината със специални препарати, веднага щом позволят метеорологичните условия.

Приканвам населението да запази спокойствие и осигури безпрепятствено преминаване на специализираната техника по улиците.

Иван Кадев /п/

Кмет на Община Банско

Председател на Общинския кризисен щаб

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати