Ски сезонът в Банско ще започне с поетапно отваряне на писти

В планините над Банско вече вали сняг и се очаква скоро да заработят първите писти, които очакват скиорите. Планът е пистите да се

В планините над Банско вече вали сняг и се очаква скоро да заработят първите писти, които очакват скиорите. Планът е пистите да се въведат в експлоатация поетапно - първо определен брой, а после и всички останали.

Ски сезонът в Банско трябваше да започне този петък, но пандемичната обастановка отмени традиционно шумно откриване. Заради студентския празник и снега миналата седмица кабинковият лифт работи от няколко дни, но на практика туристи няма. Дневната карта за лифта е 28 лв.

Лифт в Банско

В момента оръдията за сняг в планината на Банско работят на пълна мощност и произвеждат снежна покривка, необходима за пистите.

Карането на ски в Банско ще протича по строго определени противоепидемични мерки - задължителни маски в кабинките на лифта, като в една кабинка може да се возят до 3 души. След всеки курс кабинката се дезинфекцира. Носенето на маска остава задължително и за седалковите лифтове, като служители ще следят дали правилата се спазват.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати