bansko.net»Новини от Разлог»Изложба на красиви българки от Разложкия край в музея в Разлог

Изложба на красиви българки от Разложкия край в музея в Разлог

Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
80
Изложба на красиви българки от Разложкия край в музея в Разлог
Снимка: Община Разлог

Изложба, наречена Вдъхновение, беше представена в музея в Разлог, а неин автор е младият художник Петър Чорев, за когото това е първа самостоятелна експозиция.

Изложбата претворява осанката на женската красота и исторически образи, любими на автора. Вдъхновен от героичните образи на историята на неговия роден край и България, вдъхновен от съвременната хубост на жените от Разложкия край, Петър Чорев пресъздава любими исторически образи и красиви българки с една от най-трудните техники – акварела.

Младият художник Петър Чорев беше представен с изложбата си виртуално от община Разлог, наречена Виж Разлог! Изложбата е организирана с подкрепата на община Разлог и любезното домакинство на Исторически музей – Разлог.

Петър Чорев е роден в Разлог през 1989 година, живее в село Елешница. Рисува от 5-годишен. Завършил е Дърворезба в Банско и Педагогика на обучението по изобразително изкуство в ЮЗУ Неофит Рилски - Благоевград.

Изложба в музея в Разлог
Снимка: Община Разлог

Петър Чорев е автор на скалния барелеф Св. Георги над Елешница, на чешмата и паметна плоча на героите, загинали за освобождението на Елешница през Балканската война.

Изложбата Вдъхновение е поредната впечатляваща творческа изява на младия художник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати