bansko.net»Новини от Банско»Масова отмяна на резервациите в Банско

Масова отмяна на резервациите в Банско

Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
80
Масова отмяна за резервациите в Банско

За масово отменяне на резервации в зимния курорт Банско алармират местни хотелиери. Причината за канселираните записвания за почивка е заповедта на здравния министър, която разпорежда затварянето на ресторанти и спа центрове към хотелите от 22 март за период от 10 дена.

На фона на разкошния сняг в планината над Банско и перфектните условия за ски ситуацията в града отново е попарена от отменените резервации. Това се случи дори преди да е влязла в сила заповедта на здравния министър с ограниченията заради пандемията от Covid-19.

Частичните забрани на услуги в хотелите отново изключват възможността да получат и държавна помощ:

Представители на бранша с възмущение споделят, че е по-добре да бъде затворен сектор Хотелиерство, за да могат поне да се възползват от финансовата подкрепа, която в момента върви за другите сектори. С частични забрани хотелиерите просто изнемогват.

Хотелиерите под Вихрен споделят и за намеренията си за възможни протести, ако заповедта на здравния министър не бъде променена, предаде БНР.

Първите израелски туристи в страната ни трябваше да пристигнат у нас на 25 март, но и те отмениха своите резервации в морския Слънчев бряг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати