Министрите оцеляха след Банско

AdminAdmin
Новак
5k2
Министрите оцеляха след Банско

Няма да бъдат сменяни министри заради критичните доклади и наложените санкции от Европейската комисия. Това стана ясно вчера на пресконференцията на тримата лидери на управляващите партии, на която бяха огласени резултатите от разширеното заседание на тройната коалиция в Банско през почивните дни. „Най - лесното би било да хвръкнат една - две министерски глави, но въпросът е това ли е правилният отговор, това ли е действието, което би довело до правилния резултат", коментира премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев по време на едночасовия брифинг в хотел Перун.

Той поясни, че всеки нов министър ще се нуждае от време за навлизане в работата и изрази съмнения, че подобни кадрови промени ще помогнат за бързото отстраняване на посочените от Европейската комисия слабости и проблеми.

Държавата има възможност и готовност да финансира спрените от ЕС програми по ФАР и САПАРД със средства от бюджетния излишък, заяви Сергей Станишев. Той ще поиска всяка от агенциите внимателно да огледа проектите и да определи кои са най - приоритетните за развитието на двете програми, по които Брюксел замрази стотици милиони евро поради съмнения за измами и корупция.

ЕК поиска от правителството да не финансира с национални средства замразените плащания по САПАРД. Правителството се надява приетият план за подобряване на контрола по програмата да доведе до размразяване на парите или удължаване на срока за усвояването им.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати