bansko.net»Новини от Банско»Фермери и полиция кръстосаха шпаги

Фермери и полиция кръстосаха шпаги

Admin
Admin
Новак
5k
Фермери и полиция кръстосаха шпаги

За 30 минути бе затруднено движението на пътни превозни средства по главния път Гоце Делчев – Банско в района на село Господинци вчера около 13 часа.

Причината бе протестът на фермерите от четирите общини в района на Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Около 30 земеделски производители и животновъди се бяха събрали вчера за трети пореден ден на протест с намерение той да премине в гражданско неподчинение. Кметът на общината Владимир Москов обаче бе издал разрешение за провеждането на мирен протест и забрани блокирането на пътя.

Да не се допуска спиране на движението, бе заповедта, с която на мястото на протеста бяха и десет полицаи от РПУ-Гоце Делчев. След около час дискутиране на въпроса дали да предприемат някакви действия, свързани с гражданско неподчинение, протестиращите разляха демонстративно десет литра прясно мляко в средата на пътното платно, като затрудниха преминаването на автомобили оттам.

Късметът се падна на председателя на Общински съвет-Гоце Делчев инж. Тодор Радулов, управлявал първия автомобил, на който се наложило се да спре заради действията на фермерите. Той стана пряк свидетел на изливането на млякото по пътното платно и нахлуването на част от протестиращите на пътя, както и на реакцията на намиращите се там десетина полицаи, които веднага парираха действията на фермерите.

Между протестиращите и полицаите, които ги охраняваха, се породи напрежение от спонтанното решение на няколко от протестиращите да разлеят млякото в средата на пътя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати