bansko.net»Новини от Банско»Безплатно обучение за лавинна безопасност в Банско

Безплатно обучение за лавинна безопасност в Банско

Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
111
Безплатно обучение за лавинна безопасност в Банско

Фрийрайд ските и сноубордът са доста популярни, но именно те са най-рискови, когато говорим за лавини по склоновете на планините.

Организационния комитет на Bansko Freeride World Tour Qualifier и Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) организират безплатно обучение за адекватни действия при лавини.

Тази година тематични събития в обучението ще са с фокус към риска от лавинни инциденти и насоченост към деца и младежи между 10 и 18 години.

С проекта си Bansko Freeride помага за образованието на младите хора и по-специално как да се отнасят с респект към планината и да упражняват спорта с внимание и мисъл за всички мерки за сигурност. Основата на събитията е програмата по инициативата на БАССЕС Лавинистика, която е специално разработена за младежи, пише 24 часа.

- На 11.03.2023 г. от 20 ч в хотел Бяла лавина ще се проведе информационна лекция, на която са поканени млади скиори и сноубордисти и техните родители. На лекцията ще се разгледат основните проблеми, които водят до лавинни инциденти.

- На 12.03.2023 г. в планински условия в ски курорт Банско ще се проведат паралелно две събития:

1. Теренни занятия за младежи и девойки с по-слабо познаване на темата за лавините. В рамките на деня ще се дадат отговори на въпросите:

Безплатно обучение при лавини в Банско

- Къде падат лавини?

- Кога падат лавини?

- Защо падат лавини?

За участие в тази група е необходимо базово ниво на каране на ски и сноуборд, което е достатъчно високо за самостоятелно спускане по ски пистите на ски курорт Банско. Не се изискват умения по извънпистово каране.

2. Теренни занятия за младежи и девойки с добри умения на каране на ски и сноуборд извън отъпкани писти и първоначален опит в тази област.

На участниците в събитията ще бъде осигурена възможност за достигане на местността чрез използване на ски съоръженията в ски зона Банско. Групата от „по-напредналите“ ще използва ски съоръженията и карайки ски ще работи в терени в близост до ски писта „Платото“.

Внимание! УЧАСТИЕТО Е САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ.

Всеки желаещ да участва следва да изпрати мейл на safety@befsa.com с три имена и телефонен номер на участник и на родител, възраст на участника, както и в коя от двете групи желае да се включи. Всеки записан участник ще получи мейл за потвърждение с декларация.

Участници без попълнена декларация от родител, няма да бъдат допускани!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати