bansko.net»Новини от Банско»Банско Джаз Академия стартира за втора поредна година

Банско Джаз Академия стартира за втора поредна година

Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
109
Банско Джаз Академия стартира за втора поредна година

Банско Джаз Академия ще се проведе за втора поредна година. Инициативата се организира от Асоциация Фестивалите в България, и ще се проведе в рамките на Банско джаз фестивал.

Банско Джаз Академия иска да даде възможност на млади музиканти да обогатят познанията и уменията си, да се изявят пред публиката и да създадат нови контакти и партньорства, пише БНР.

Пред Радио София говори Илияна Щерева-Иванова, която е председател на УС на Асоциация Фестивалите в България и ръководител на фестивала в Банско разказа. Тя заяви, че Банско Джаз Академия дава възможност на младите музиканти и изпълнители да участват и в майсторски класове и уъркшопове, водени от известни български и чуждестранни музиканти.

Щерева обеща тази година, че Джаз Академията ще бъде надградена, като ще се изгради един нов концерт, който музикантите ще покажат в последния ден на младежката сцена.

Желаещите могат да кандидатстват за участие в Академията до 31 март, като условието е да имат свой проект, а отделно от това ще се създават и нови музикални взаимодействия“, разясни председателят на УС на Асоциация Фестивалите в България.

Програмата на тазгодишния джаз фестивал в Банско ще бъде обявена на пресконференция на 19 април.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати