Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско Джаз Академия стартира за втора поредна година

Банско Джаз Академия стартира за втора поредна година

30 Март 2023, 11:07
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
146
Банско Джаз Академия стартира за втора поредна година

Банско Джаз Академия ще се проведе за втора поредна година. Инициативата се организира от Асоциация Фестивалите в България, и ще се проведе в рамките на Банско джаз фестивал.

Банско Джаз Академия иска да даде възможност на млади музиканти да обогатят познанията и уменията си, да се изявят пред публиката и да създадат нови контакти и партньорства, пише БНР.

Пред Радио София говори Илияна Щерева-Иванова, която е председател на УС на Асоциация Фестивалите в България и ръководител на фестивала в Банско разказа. Тя заяви, че Банско Джаз Академия дава възможност на младите музиканти и изпълнители да участват и в майсторски класове и уъркшопове, водени от известни български и чуждестранни музиканти.

Щерева обеща тази година, че Джаз Академията ще бъде надградена, като ще се изгради един нов концерт, който музикантите ще покажат в последния ден на младежката сцена.

Желаещите могат да кандидатстват за участие в Академията до 31 март, като условието е да имат свой проект, а отделно от това ще се създават и нови музикални взаимодействия“, разясни председателят на УС на Асоциация Фестивалите в България.

Програмата на тазгодишния джаз фестивал в Банско ще бъде обявена на пресконференция на 19 април.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати