Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Дигитални номади от цял свят се събраха в Банско

Дигитални номади от цял свят се събраха в Банско

27 Юни 2023, 15:45
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
157
Дигитални номади от цял свят се събраха в Банско
Снимка: Община Банско

Над 700 дигитални номади от целия свят пристигнаха в Банско, за да бъдат част от второто издание на Номад фест, който ще с епроведе между 25 юни и 2 юли.

Съборът на дигиталните номади се организира от Матиас Цайтлер, създател на co working- центъра в курортния град, с подкрепата на общината, пише БНР.

Зад събитието стои идеята да събере на едно място хора, които сами избират къде и как да работят. По време на фестивала си те имат възможност да обменят идеи, да презентират своите бизнес начинания и да се насладят на красива природа и неповторимия местен дух на банскалии и града под Тодорка.

Първото co working-пространство в Банско беше създадено преди 7 години, когато градът се превърна в основен дигитален номадски център в Европа.

Много от номадите дори станаха жители на Банско.

Една от основните теми на дигиталните номади е оптимизация на работния режим, така че да събере активната дейност в рамките на 25 часова работна седмица.

От екипа на Матиас Цайтлер имат и амбицията да създадат база за дигиталните номади в курортната местност Семково над Белица. В момента текат преговорите за реконструкция на стария хотел Рила, който е затворен от години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати