Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Заповядайте на Лятна Филмомания в Банско от 27 до 29 юли

Заповядайте на Лятна Филмомания в Банско от 27 до 29 юли

12 Юли 2023, 17:16
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
157
Заповядайте на Лятна Филмомания в Банско от 27 до 29 юли

Най-доброто от Банско филм фест ще може да видите по време на лятното кино под звездите на площада в града под Тодорка.

И тази година на голям екран по традиция от 27 до 29 юли ще се пренесем под звездното небе на град Банско и Пирин планина със селекция от най-добрите планинарски, приключенски и екстремни филми през последната година, пише Община Банско.

Всички прожекции стартират в 21:00 ч. на централния площад Никола Вапцаров в Банско, така че елате по-рано, за да запазите места.

Всички гости на Банско ще се насладят на филмов маратон в три филмови вечери под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното приключенско, планинарско кино с 8 филма от Австрия, САЩ, България, Германия, Полша и Франция и др.

В програмата са селектирани всички наградени филми от последното издание на фестивала. Различен акцент в програмата е и анимацията на Андрей Кулев Сантяго, който грабна награда на последното издание на фестивала. Филмът е Вдъхновен от Старецът и морето на Ърнест Хемингуей.

Важно е да се отбележи, че голяма част от героите на филмите са били гости на сцената на Банско филм фест през годините.

Програмата на Лятна филмомания под звездите 2023 представят още много уникални кадри и герои - най-известните приключенци в света

При дъждовно време прожекциите ще се проведат в Голямата зала на Читалище Никола Вапцаров.

Вход свободен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати