Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско опера фест под открито небе на площада

Банско опера фест под открито небе на площада

23 Август 2023, 17:15
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
152
Банско опера фест под открито небе на площада
Снимка: Община Банско

Само след броени дни Банско отново ще се потопи в света на музиката. Фестивалът за оперна и класическа музика Банско Опера Фест ще се проведе под открито небе на централния площад на 25 и 26 август.

Както винаги, програмата представя различни музикално-сценични жанрове, които ще зарадват любителите на класическото изкуство.

- На 25 август (петък), от 20:30 часа, ще бъде представлението на една от най-популярните творби на италианския композитор Джоакино Росини - комедийната опера „Севилския бръснар“;

- На 26 август (събота), от 20:30 часа, ще гледаме мюзикъла “Бодигард” с впечатляваща сценография и оригиналната оркестрация на хитовете на Уитни Хюстън.

Двете представления са продукция на Държавна опера Варна.

Не са забравени и най-младите любители на красивата музика. Детска вокално-театрална формация „Таласъмче” ще представи за тях в събота (26 август), от 10:30 часа, спектакъла „Трите феи и спящата красавица“.

Организаторите на Банско Опера Фест - Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик напомнят, че входът е свободен, мястото е площад "Никола Вапцаров", а последните дни на август са отличен избор за почивка в полите на Пирин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати