Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско е лятна културна столица на Балканите

Банско е лятна културна столица на Балканите

06 Септември 2010, 07:39
Admin
Admin
Новак
5k
Банско е лятна културна столица на Балканите

Банско се стреми и през летния сезон да привлича туристи. И го прави много успешно. През летните месеци тук бяха организирани 3 културни фестивала, няколко художествени изложби, кулинарна изложба, представяща кулинарни специалитети от района, киноложка изложба и още много научни и културни мероприятия.

Културните мероприятия започнаха още през месец май с организирането на фестивал за автентичен фолклор “Между три планини”. Броят на участниците беше 1500 души.

Последва театралният фестивал “Банско 2010”, по време на който жителите и гостите на Банско можаха да видят едни от най - нашумелите постановки.

После дойде времето на традиционният джаз фестивал от 8 до 13 август. Хилядите любители на джаза окупираха площада на Банско далеч преди да започнат невероятните концерти на джаз изпълнителите. Успоредно с джаз феста общината бе организирала и 4 изложби в Дома на изкуствата в Банско.

Тук бе организиран и първият оперен фестивал, с което бе разнообразета гамата на представените изкуства.

Стратегията на община Банско, ръководена от кмета Александър Краваров да доведат тук туристи и през лятото се оказа много успешна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати