Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Кметът на Банско обсъди проблемите на туризма на първата си работна среща

Кметът на Банско обсъди проблемите на туризма на първата си работна среща

20 Ноември 2023, 13:19
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
160
Кметът на Банско обсъди проблемите на туризма на първата си работна среща
Снимка: Община Банско

Първата работна среща на кмета Стойчо Баненски с представителите на Сдружение "Съюз на туристическия бизнес - Банско" беше конструктивна и с висок старт, предвид броените дни до началото на новия туристически зимен сезон.

Категорично беше заявено и от двете страни, че сътрудничеството ще бъде активно и ще бъде поддържана непрекъсната връзка за консултации и вземане на най-добрите решения в полза на общината и частния бизнес в туризма и услугите, пише на сайта си Община Банско.

Освен конкретни действия, които трябва да бъдат предприети незабавно, като осигуряване на безопасността, реда и сигурността по време на сезона, подготовка на града и туристическите обекти, бяха дискутирани и проблемите, свързани със сивия сектор, по-доброто промотиране на Банско като целогодишна туристическа дестинация, сътрудничество със съседни общини, участие в туристически изложения на нови пазари и облекчаване на регулаторния режим за работещите в туризма и услугите.

Категорично и недвусмислено беше заявено, че Общината и браншовите организации ще работят за регламентиране на всички дейности, свързани с туризма в рамките на закона.

В края на месеца предстои нова среща на кмета Баненски с представители на туризма за определяне на конкретни задачи за постигане на набелязаните цели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати