Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Кампания Коледна елха спасява дръвчета в Банско

Кампания Коледна елха спасява дръвчета в Банско

11 Декември 2023, 16:46
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
146
Кампания Коледна елха спасява дръвчета в Банско

По традиция коледните дръвчета внасят уют и атмосфера в домовете ни. Община Банско с удоволствие обявява за втора година кампания Коледна елха, която се фокусира върху нов живот за коледните дървета.

Този път в зелените площи пред Общинска администрация в г Банско, ще бъде поставено живо коледно дърво, което ще бъде украсено от децата на града. Веселата идея позволява на всяко дете да добави своята ръчно изработена играчка от отпадъчни материали, а през пролетта дървото ще бъде засадено на подходящо за целта място.

Кампания Коледна елха в Банско

За тези, които искат да украсят жива елха у дома, но не могат да се грижат за нея след празниците, Общината предлага да я съхранява и след това да я засади в обществено пространство. Събитието за засаждане на дърветата ще се проведе през март-април, където всеки участник ще има възможността да засади и осинови своето дърво.

Така чрез участието на гражданите кампанията не само запазва коледната магия, но и подсилва връзката между хората и природата.

Събирането на отрязани коледни елхи също ще бъде част от инициативата, като те ще бъдат преобразувани в естествен тор и използвани за поддържане на общинските площи.

Кампания Коледна елха
Снимка: Община Банско

От 3-ти до 25-ти януари 2024 г. Община Банско предлага пункт за събиране на живите и отрязани дървета в двора на общинския гараж на улица "Дунав" № 22.

Заповядайте и станете част от този проект за обич и грижа към природата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати