Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско ще засади живите коледни дръвчета през април

Банско ще засади живите коледни дръвчета през април

08 Февруари 2024, 17:57
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
146
Банско ще засади живите коледни дръвчета през април

В края на януари приключи поредната кампания Коледна елха, организирана от Община Банско за събиране на живи коледни елхи. В инициативата се включиха жители от всички населени места в общината.

В определения срок в двора на общинския гараж бяха предадени 50 броя отрязани естествени елхи, а също 3 броя иглолистни дървета, дарени за засаждане. Отрязаните елхи ще бъдат преобразувани в органичен мулч за поддържане на общинските зелени площи.

Живите елхи пък ще бъдат засадени в началото на април. Община Банско предлага на желаещите - сами или със своето семейство, да засадят дърво и да го осиновят.

Като част от празничната новогодишна украса на града, в зелените площи пред Общинска администрация бе поставено живо коледно дърво, украсено от децата на Банско. То също ще бъде включено в акцията по засаждане, която предварително ще бъде обявена.

Инициативата на Община Банско за втори живот на коледните елхи ще продължава и в бъдеще. Тя е част от общинската зелена политика за отговорно отношение и грижа за природата.

Нека всички се грижим да растат здрави дървета и да създаваме още повече зеленина около нас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати