Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Младежи дават своите зелени идеи за Банско

Младежи дават своите зелени идеи за Банско

20 Май 2024, 15:03
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
157
Младежи дават своите зелени идеи за Банско
Снимка: ANONYM

Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) отново обявява Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“.

Мотото на конкурса през 2024 г. е „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“.

Община Банско се присъединява към инициативата, като кани всички млади хора на възраст до 29 години, индивидуално или в екип, да споделят своите идеи.

Настоящата година е ключова за подготовката на общините за промяна в механизма за формиране на такса „битови отпадъци“, пише на сайта си община Банско. Тази стъпка е част от цялостен процес по въвеждане на нов подход в управлението на отпадъците, важна част от който е активното включване на гражданите и разширяване на разделното събиране на отпадъци.

Участниците в конкурса трябва да обмислят и предложат кампания сред жителите на община Банско за насърчаване на разделното събиране на отпадъци, намаляване разхищението на храни и повторната употреба на дрехи, мебели и домакинско оборудване и др.

Очакваме младите хора да добавят своя принос към усилията на общината за необходимостта от отговорно отношение към управлението на отпадъци.

Информация за тазгодишното издание на Националния младежки конкурс под мотото „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“ можете да следите и на страницата на НСОРБ във Фейсбук:

https://www.facebook.com/nsorb.1996 и в профила на инициативата https://www.namrb.org/bg/deynost/natsionalen-mladezhki-konkurs-na-nsorb-aaz-za-moyata-obshtina-edin-problem-edno-resheniev/2024-g-aaz-za-moyata-obshtina-edin-problem-edno-resheniev/nsorb-obyavyava-usloviyata-za-utchastie-natsionalniya-mladezhki-konkurs-2024

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати