Над 22 млн. за инфраструктурата на Банско

Над 22 млн. за инфраструктурата на Банско

В момента изпълняваме няколко амбициозни проекта за подобряване инфраструктурата на Банско, каза кметът на планинското градче Александър Краваров. Само по общинската програма за инвестиции са заделени 15 млн. лв. Те са за благоустрояване на улиците. Имаме спечелени и два проекта по САПАРД и ФАР за подмяна на старите етернитови тръбопроводи в историческата част на града.

Сумата, отпусната по европроектите е 4 млн. лв. Отделно спечелихме друг проект, за ремонт на старинния квартал, по който ни бяха отпуснати 260 000 евро за неговия ремонт. Подмяната на водопроводите ще върви от центъра към периферията на селището. Работата ще започне след края на активния сезон през април, каза още кметът на най-големия ни зимен курорт.

Вече е готов водопроводът в местността "Средореко", където се стори много, каза още градоначалникът на Банско. Предстои да се направи водният резервоар във високата зона на водохващането. Той е бъде завършен до юни. Водопроводната и канализационната мрежа в новите райони на града, където има най-голяма инвестиционна активност ще бъдат завършени до декември, добави той.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати