Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Посланика на Норвегия гостува в Банско

Посланика на Норвегия гостува в Банско

28 Ноември 2008, 02:00
Admin
Admin
Новак
5k
Посланика на Норвегия гостува в Банско

Кметът на община Банско Александър Краваров, посрещна в кабинета си норвежката посланичка-Нейно превъзходителство Тове Скарсет и най-големия полярен пътешественик на нашето време Бьорге Аусланд, който беше придружен от сина си Макс.

На срещата присъстваха председателят на Общински съвет Георги Икономов, зам. кметовете Сашка Въчкова, Петър Баряков и Лазар Захов и секретаря на община Банско Веселинка Дурчова.

На срещата кмета представи Банско като курорт развиващ успешно зимен туризъм, култура и е привлекателен център през всички сезони. Гостите споделиха, че са очаровани от природата и красотата на града. Тове Скарсет каза, че това посещение е основа за по-широк бъдещ контакт с община Банско и приветства идеята на градоначалника Александър Краваров за съвместно сътрудничество и приятелство между България и Норвегия.

Тази вечер от 18.30 ч. в читалище "Никола Вапцаров" полярния пътешественик Бьорге Аусланд ще направи презентация на филма си, който разказва за експедицията до двата полюса-Арктика и Антарктида. Той сподели, че е разгледал Банско и е възхитен от модерния курорт, съхранил в себе си история и традиции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати