Обръщение към гражданите на Община Банско

AdminAdmin
Новак
5k2
Обръщение към гражданите на Община Банско

Уважаеми съграждани,

Пред нас е Денят на Съединението. Пренебрегван и отричан, забравян и формално отбелязван, този ден очаква от нас, днешните българи, да разчетем неговото нравствено послание, а именно – да бъдем заедно! Да бъдем народ! Не население, не поданици, не електорат, а народ! Народ, плащал най-висока цена за историческите превратности, но оцелял и продължил напред!

Знам, че някой много мъдро ще каже – „сега времената са други”. И тогава, в далечната 1885 година, някои мъдро са казвали „сега времената са други” – и са оставали по домовете си. Но е имало и такива, които са се изправили срещу всичко и всички – срещу Великите сили, срещу Великата порта, срещу умората и статуквото, срещу позорното разделение на все още кървящото ни Отечество и са победили!

Ето защо, уважаеми съграждани, сме длъжни да изтръгнем 6 септември от историческата вкаменелост! Нека чуем нравственото послание на Съединението! Да отхвърлим това, което ни разделя и да отворим души за онова, което ни събира! Заедно да градим България!

Честит празник!

Георги Икономов –

Народен представител

от 41-то НС

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати