Повече туристи от Гърция през новият зимен сезон

Повече туристи от Гърция през новият зимен сезон

През тази зима очакваме повече туристи от Гърция и други съседни страни в големите ни ски центрове. Това прогнозира председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин.

Надяваме се, че сезонът ще завърши добре въпреки различните кризи, които ни налегнаха. Наистина има лек спад на броя на туристите от Западна Европа и Русия. Българските туроператори правят всичко възможно да го компенсират с туристи от съседните страни. Радостно е, че през тази зима има повече български туристи в ски курортите ни, добави браншовикът.

Едва към средата на февруари ще стане ясно с колко е спадът в броя на руснаците и туристите от Западна Европа, каза още Рагин. Радостното е, че вече са преодолени някои проблеми с издаването на визи за туристически групи от Република Македония и Сърбия. Мисиите ни в тези две страни са с повече персонал. Активно с туроператорите работят и консулствата в Битоля и Ниш, уточни той.

Повече туристи от Гърция през новият зимен сезон

Големият хит тази зима според мен ще бъде Витоша, прогнозира Рагин. Добре е, че все повече българи избират не само да почиват в нашите курорти. Има нарастване на посещенията и на историческите забележителности и на градове с автентична възрожденска архитектура като Златоград например. Надеждата на предприемачите от туристическия отрасъл е, че именно българските туристи ще успеят в максимална степен да компенсират спада на пазарите в Западна Европа и бившите съветски републики, посочи Благой Рагин.

Газовата криза засега не се отразява силно на обслужването на туристите в зимните курорти. Най-големият ни ски център Банско не зависи от синьото гориво, защото има топлофикация, работеща с биомаса. За Боровец се подава газ, като за целта в Самоков са спрени доставките на всички заводи и общински обекти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати