Георги Икономов положи клетва като кмет на Банско

Георги Икономов положи клетва като кмет на Банско

Георги Икономов положи клетва като новоизбран кмет на Банско. Същото направиха кметовете на Добринище и Филипово, както и новите общински съветници. Първото си заседание проведе и новият Общински съвет в Банско.

Преди заседанието бе отслужен молебен за здраве и благополучие. Тук присъстваха и областния управител Костадин Хаджигаев, заместникът му Бисер Михайлов и много граждани.

Христина Валеюв, председател на ОИК прочете официалните изборни резултати. Александър Краваров връчи символичния ключ на Банско на приемника си Икономов и му пожела много здраве и упоритост при постигане на целите.

Икономов бе посрещнат в сградата на общината с хляб, сол и мед. Общинската администрация му подари икона на „Св. Георги Победоносец”. Кметът получи още една икона на светеца от екипа, с който осъществи успешната си предизборна кампания.

Първото заседание на ОбС бе водено от Елена Янчовичина, след като Александър Краваров, който като най-възрастен съветник трябваше да води заседанието си даде отвод.

Две номинации имаше за мястото на председател на ОбС. Това бяха Владимир Колчагов от ПП ГЕРБ и Лазар Захов от Местна Синя коалиция. След тайно гласуване с 10 гласа "за" бе избран Владимир Колчагов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати