Банско открива сезона на 17 декември

Банско открива сезона на 17 декември

Официалното откриване на зимния туристически сезон в Банско ще бъде на 17 декември. Но преди тази дата студентите първи ще се възползват от добре подготвените писти в курорта.

Очаква се около 10 000 бъдещи висшисти да посрещнат празника си 8 декември в Банско. Хотелиерите предлагат много примамливи оферти.

Цените за нощувка в Банско започват от 25 лева в малките семейни хотели и стига до 40-50 лева в луксозните четиризвездни хотелски комплекси.

Ако се предпочете тризвезден хотел, то тогава две нощувки със закуска и две вечери, като едната от тях е тържествена навръх празника излизат между 80 и 100 лева. Частните квартири пък предлагат легло на цена от 15-20 лева.

Ако времето е подходящо ски центъра може да заработи на 1 декември. За да работят 200 оръдия за изкуствен сняг е необходимо температурите да са под 3 градуса.

По - бърз и лесен достъп до пистите ще осигури 8-местният кабинков лифт също ще тръгне в началото на следващия месец. Още не са обявени цените на ски картите.

За откриването на сезона на 17 декември са подготвени изненади за банскалии и техните гости. Традиционното спускане по писта "Алберто Томба" ще направят настоящи и бивши звезди на белия спорт.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати