Елитът на световните алпийски ски идва в Банско

Елитът на световните алпийски ски идва в Банско

Елитът на световните женски ски, начело с носителката на Големия Кристален глобус за 2008 година Линдзи Вон от САЩ, пристигат в Банско за участие в стартовете за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени на 27 февруари, 28 февруари и 1 март, предаде репортер на БГНЕС. От водещите алпийки у нас ще стартират още Аня Першон, Джулия Манкузо и Тина Мазе.

За България това ще бъде първо домакинство на състезание от календара за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените и то в две от най-атрактивните дисциплини–спускане и супергигантски слалом. Интересът към предстоящото събитие се очаква да надхвърли 20 000 зрители от цял свят, съобщиха на днешната пресконференция от Българска федерация ски.

Елитът на световните алпийски ски идва в Банско

Стартовете в Банско се очертават като решаващи за определянето на тазгодишната носителка на Големия Кристален глобус, както и носителките на малките купи в спускането и и Супер-Г. За последно страната ни е била домакин на старт от Световната купа на ФИС през 1984 година, но при мъжете и то в Боровец.

Предвижда се трибуната на финалната права да има 2000 седящи места, като ще направена по по-различен начин от останалите в света за да събере около 5000 души. Ще бъдат осигурени микробуси, които ще извозват туристите и гостите на състезанието.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати