Изпит за колани по таекуон-до в Банско

Изпит за колани по таекуон-до в Банско

На 02.12.2011г.в спортната зала на таекуон-до клуб Хоук - Банско към Центъра за работа с деца се проведе изпит за цветни колани по таекуон-до, на който се явиха 34 момчета и момичета от общо 50 трениращи в клуба. Изпитната комисия беше в състав: гранд-майстор сасоним Ким Унг Чол 9 –дан по таекуон –до и вицепрезидент на Международната федерация по таекуон-до, и президента на Българската федерация по таекуон-до Марио Богданов. Изпитът бе втори за годината и даде правото на трениращите да защитят колани, с които могат да участват в състезания.

От 9 до 11.12 2011 г.в гр.Благоевград се проведе Международен отворен турнир по таекуон-до BULGARIA OPEN 2011. Таекуон-до клуб ‘Хоук’-Банско бе представен от двама от най-напредналите си състезатели. Иван Ризов завоюва 3-то място в дисциплината спаринг до 69кг., юноши, старша възраст. Неговият съотборник Георги Рупчин завоюва 3-то място в дисциплината тул(форма)5-4 гуп.Георги Рупчин беше включен в отбора на таекуон-до клуб ‘Фолкън’ Благоевград за дисциплината отборно спаринг, при което състезателят от ‘Хоук’-Банско допринесе за отличното преставяне на домакините, които завоюваха златните медели в дисциплината. В турнира взеха участие над 450 състезатели от България, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и др.

Таекуон-до клуб Хоук - Банско към Център за работа с деца, започва действие през март 2011г. След по - малко от 2 години клубът се сдобива с чисто нова спортна зала, в която тренират безплатно над 50 момчета и момичета на различна възраст. През 2011г. състезателите са направили два изпита за цветни колани и са участвали в 2 турнира по таекуон-до, къдетои са завоювали 5 медала. Клубът е сравнително млад, но бързо набира скорост благодарение на Центъра за работа с деца, община Банско и треньора Николай Кехайов.

Николай Кехайов е държавен шампион от 2004г до 2011г, 3 пъти е европейски шампион включително и за 2011г. Първият световен шампион в България в дисциплината спаринг мъже, която завоюва през 2009г. на турнира на планетата в Санкт Петербург (Русия). Има участия в много международни и професионални състезания по таекуон-до. Николай е 3 пъти спортист на годината – един път в Благоевград и 2 пъти в Банско. 4 пъти е номиниран за таекуондист на годината, включително и за 2011г. До момента Николай Кехайов работи в Центъра за работа с деца като учител-треньор по таекуон-до и също така продължава да гради своята спортна кариера като национален състезател.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати