Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско Джаз Фест 2007 с 200 музиканти

Банско Джаз Фест 2007 с 200 музиканти

04 Юли 2007, 03:00
Admin
Admin
Новак
5k
Банско Джаз Фест 2007 с 200 музиканти

200 музиканти от 16 страни атакуват Банско на тазгодишния джаз фест. От 8 до 13 август е десетото издание на форума, подготовката върви с пълна сила. Публиката влиза гратис на всички изпълнения, обещаха организаторите, цитирани от news.bg. Сред акцентите в програмата тази година е гастролът на Папа Джордж. На откриването ще се подвизават и Биг бендът на БНР със солист примата на холандския джаз Денис Джана. Милчо Левиев, който е неотменен гост на фестивала всяка година, и този път ще долети от Съединените щати, за съвместен концерт с гръцка певица Вики Алмазиду.

През останалите пет фестивални вечери на площада в Банско ще се откроят Кристоф Щайнбах от Австрия, фламенко групата "Ел Макарено" от Испания, чешката звезда на китарата Павел Риба, мелодичният джипси джаз квартет на Франческо Бузуро от Италия, както и полското трио на Влодек Павлик.

На 13 август публиката отново ще се радва на фюжън формация номер едно в Унгария - "Джабе". Същата вечер на сцената излиза и Нона Йотова с бенда си, в който влизат Иван Лечев, Дани Милев и Калин Вельов и др.

На 13 август ще свири и виртуозният кавалджия Теодосий Спасов. В джем сешъна ще се включат и швейцарците от "Фоникс". Shape International Big Band ще закрие фестивала с най-доброто от класическия джаз на 40-те години - избрани парчета на Глен Милър, Курт Бази, Дюк Елингтън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати