Община Банско доизгражда главните канализационни колектори в града

Община Банско доизгражда главните канализационни колектори в града

До 20 февруари предстои да бъде извършено преминаването на трасето под жп линията на теснолинейката СептемвриДобринище, в границите на гара Банско. Това ще доведе до промяна в разписанието на влаковете, уточняват от общинска администрация. Съгласно утвърдените проекти, съгласувани с националната компания „Железопътна инфраструктура” и Министерството на транспорта, преминаванията, които трябва да се осъщствят са три, казаха от общинската администрция в Банско.

В момента е спряно влаковото движение на теснолинейката в междуградието Разлог Добринище. Съвместно с жп секция Пловдив, е създадена организация на движението на мотрисите и пътниците по време на прекъсване на движението, допълниха от общината. Хората се превозват безплатно по разписанието на влаковете от Разлог до Банско и обратно от автобуси на фирма „Балканстрой” АД град Разлог. Всички разходи са за сметка на възложителя на строителството, в случая–Община Банско.

Съгласно договорените срокове и разписаните приоритети за Банско от националната програма за опазване на околната среда и водите, след извършване на тръжните процедури и одобряване на средствата по ОП ”Околна среда”, през 2010 г. предстои да започне изграждането на пречиствателна станция.

Срокът, за който тя трябва да бъде завършена е 18 месеца. Само за 5 дни в Банско бяха закърпени и 700 кв.м. нарушени асфалтови настилки, похвалиха се още от общинската администрация. Закърпването на улиците е осъществено с асфалт и бетон–топла настилка на фирма „Пиринстрой инжинерингБлагоевград.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати