bansko.net»Новини от Банско»Джаз фестивала в Банско започва на 3 август

Джаз фестивала в Банско започва на 3 август

Admin
Admin
Новак
5k
Джаз фестивала в Банско започва на 3 август

След по-малко от месец от 3 август Банско отново ще бъде столицата на джаза. Тук ще се проведе за пореден път 15-и Международен джаз фест, който ще продължи до 11 август.

Фестивалът ще се проведе с помощта на община Банско, Първа инвестиционна банка, много фирми, дипломатически мисии, хотели и частни лица.

Стартът на събитието ще бъде даден на 3 август, от 20.00 часа, в залата на хотел „ Флоримонт“, когато грандамата на родния джаз Йълдъз Ибрахимова ще пее с Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев.

Джаз фестивала в Банско започва на 3 август

След тях ще представят своето оригинално изкуство „Ейот бенд“ (Сърбия). На 4 август гости ще бъдат Камелия Тодорова и Васил Петров, „Марио Станчев трио“, Кристина Кирова и Old Gold Band.

На 5 август е изявата на „Кекко Форнарелли трио“ (Италия) - джаз пианист със солидно образование, както и „Чампиан Фултън трио“ (САЩ).

Изпълнения по време на фестивала ще имат и Леа Клайн, която ще пее в Банско със своя квинтет, "Севън кингс” – наследниците на легендарните "Джипси кингс”. Сред звездите на феста ще е Мънго Джери, който бе в Банско 2011 година.

Джаз концертите са безплатни, те събират многохилядна публика на откритата сцена в центъра на Банско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати