Линдзи Вон спечели за втора поредна година Големият кристален глобус

Линдзи Вон спечели за втора поредна година Големият кристален глобус

24-годишната Линдзи Вон триумфира със Световната купа, след като спечели осмата си победа за сезона с време 42.29 секунди. Най-добрата приятелка на Вон-германката Мария Рийш, не се предаде без борба в гъстата мъгла в Швеция, след като остана втора, на 0.40 секунди зад американката, давайки най-доброто си време в спускане през сезона.

Ветеранката Ренате Гьочъл от Австрия остана на третата позиция, достигайки 60-ия си подиум в своята славна кариера, на 1.26 секунди зад победителката. Вон вече оглавява генералното класиране с преднина от 389 точки и няма как да бъде застигната от втората Рийш, тъй като до края на сезона остават само три старта и максимален актив от 300 точки.

Така Вон добави към малката купа в дисциплината спускане и Големия Кристален глобус през този сезон, а освен това тя спечели и две световни титли на шампионата във Вал Д'Изер. Линдзи Вон освен това стана най-успешната американска алпийка за всички времена, след като подобри постижението на Тамара МакКийни от 18 успеха за Световната купа.

Тази зима, американката показа широкия си диапазон, след като спечели и два слалома-дисциплина, която не бе от най-силните й страни в миналото. В спусканията, Вон бе повече от категорична, а освен тя грабна победи и в Супер-Г, като за последно триумфира в българския зимен център Банско. Мария Рийш също не трябва да съжалява за изминалия сезон, тъй като направи добър сезон и грабна малката купа в слалома, както и световната титла в дисциплината във Вал Д'Изер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати