Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско джаз фест от 3 август

Банско джаз фест от 3 август

22 Юли 2012, 09:34
Admin
Admin
Новак
5k
Банско джаз фест от 3 август

От 3 до 11 август в Банско отново ще звучи джаз. Официалното откриване на събитието ще бъде на сцената в хотел "Флоримонт", където ще се чуят изпълненията на Камелия Тодорова и Васил Петров. Тук ще бъде и неповторимата Йълдъз Ибрахимова.

Фестивалът се провежда за петнадесети пореден път. Изявите на феста ще бъдат на сцената на централния площад в Банско.

Доктор Емил Илиев, организатор на форума каза, че всяка вечер е отредена за по една звезда.

За участие в "Банско джаз фест" идват тромпетистът и тромбонистът на Тина Търнър, които са част от бенда на чикагската блус легенда Биг Лени Пауър Ексон.

Първи на сцената ще излезат музикантите от Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев. В тяхната специална програма се включва и неповторимата джаз певица Йълдъз Ибрахимова.

Банско джаз фест от 3 август

Следват изпълненията на сърбите от "Ейот бенд". Бразилецът Алесандре Куня ще представи микс от самба и джаз. Чешката група "Фанфан лалето" ще запознаят публиката с новаторския стил "киндер джаз".

С интерес се очаква и появата на Сhampian Fulton, която пристига с трио в Банско. Специален акцент в програмата е и изявата на Ханс Дълфър. Тук ще бъде и австрийската група "Мери Попинс", които използват балкански ритми.

Уменията си на над 20 инструмента ще демонстрира пред публиката в Банско израелският мултиинструменталист Амир Гвирцман. Британецът Мик Дойл ще доведе отново своя "Дойл бенд".

Гърция ще бъде представена от Спийкизис суинг бенд. Немците от "Ейт уийл драйв" ще изпълнят джаз, рок, соул и суинг. На сцената на джаз феста ще се представят и младите надежди Марияна Костова, Христина Кацарска и Милан Георгиев.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати