Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Проведе се ежегодният събор в с.Кремен по случай Илинденско - Преображенското въстание

Проведе се ежегодният събор в с.Кремен по случай Илинденско - Преображенското въстание

30 Юли 2012, 12:51
Admin
Admin
Новак
5k
Проведе се ежегодният събор в с.Кремен по случай Илинденско - Преображенското въстание

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БАНСКО ГЕОРГИ ИКОНОМОВ ПРИСЪСТВА НА СЪБОР В С.КРЕМЕН КАТО ВРЪЧИ ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА

По случай Илинденско - Преображенското въстание всяка година в местността „Харамибунар” край село Кремен граждани и гости се събират, за да почетат паметта на загиналите. И тази година стотици се стекоха на значимото място и празнуваха през целия ден. На проявата присъстваха кметът на Банско Георги Икономов, екипът му – Сашка Въчкова, Александър Мацурев и Стойчо Баненски, както и кметовете на останалите населени места на територията на Общината.

Емилия Пандева – кметът на селото откри събора и приветства с добре дошли всички, събрали се в местността, от където някога е минавал старият римски път и е свързвал София и Солун. Прелиствайки историята на селото, тя не пропусна да спомене паметните дати и великите имена на онези, жертвали се в името на родината и да открои качества като родолюбие, героизъм и жертвоготовност, които бъдещите поколения не бива да забравят.

Кметът на Банско Георги Икономов също поздрави съборяните. Той не скри радостта си, че за поредна година е част от празника на с. Кремен. „Днес ние честваме една изключително важна годишнина от Илинденско – Преображенското въстание. Един пример на голяма саможертва, на това какво са направили нашите деди в името на свободата. Нека всички запазим спомена за тях и това да бъде един пример за нас и за бъдещите поколения. Нека превърнем днешния слънчев ден в истински празник за нас”. С тези думи кметът приветства събралото се множество и ги покани да празнуват.

Оркестърът на Панчо Иванов от гр.Гоце Делчев и самодейни състави при читалище „Светлина” - с.Кремен започнаха своята празнична програма. Жители и гости извиха кръшни хора и огласиха с песните си вековната гора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати