За трета поредна година в Банско се проведе оперен фестивал

За трета поредна година в Банско се проведе оперен фестивал

Два дни Банско бе център на оперното изкуство. Певците, солистите и диригентите от Пловдивската опера спечелиха сърцата на жители и гости на града под Тодорка. Много от тях се спираха просто, за да послушат, а други бяха заели местата си далеч преди началото.

Фестивалът за оперна и класическа музика бе официално открит от кмета на Община Банско Георги Икономов. Той приветства публиката и гостуващите изпълнители, които придаваха различен облик на Банско през тези дни.

Градоначалникът увери всички присъстващи, че и занапред общината ще подкрепя стойностните събития: „ Ще ги обогатяваме и доразвиваме според икономическите условия”, каза кметът и не забрави да благодари на изпълнителите, организаторите и гостите на Банско, както и на Общинския съвет, който винаги застава плътно зад идеите на всички културни събития в града.

През първия ден бе представена блестящата постановка на Росини „Севилският бръснар”, а през втората фестивална вечер зрителите се насладиха на популярни оперни арии и дуети от Верди, Моцарт, Щраус, Пучини, Брамс прецизно селектирани от творческия директор Георги Мокриев и Маестро Нико Исаков, които също се включиха в програмата.

За трета година под открито небе едни от най - популярните оперни звезди потопиха жителите и гостите на Банско в света на класическото изкуство.

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати