bansko.net»Новини от Банско»Много чужденци продават имотите си в България

Много чужденци продават имотите си в България

Admin
Admin
Новак
5k
Много чужденци продават имотите си в България

Да продаваш на хищна компания едва ли е най-приятната възможност в света, но за стотици британски и ирландски собственици на недвижимо имущество в България това е по-добре, отколкото изобщо да не продаваш, пише електронното издание на "Дейли мейл".

Дилън Калън, притежател на компания, базирана в Дъблин, разполага с фонд от 7 милиона паунда и в момента нейни представители кръстосват черноморското крайбрежие и ски-курортите в България, за да предлагат "спасение" на стресираните собственици, посочва вестникът.

Много от тях са по средата на своите трансакции, като са платили 50% от цената на апартаментите за почивка, но не могат да финансират довършването на проектите. От средата на декември компанията е изкупила 22 имота, а други 15 сделки са в ход.

Дилън Калън признава пред "Дейли мейл", че не всички, които продават, са доволни от цените, които той предлага, но отчита и факта, че напоследък малцина са готови да купуват в България. Неговата стратегия е дава под наем през следващите 5-7 години закупените апартаменти, разчитайки на добре развиващия се черноморски туристически бизнес.

Сара Джейн Гулдборн от агенцията за недвижима собственост "Пропърти инвест" посочва за "Дейли мейл", че Дилън Калън не е единственият, който се занимава с подобна дейност и че холандска компания също е стъпила здраво на пазара в България.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати