Фестивал на планинарския филм в Банско

AdminAdmin
Новак
5k2
Фестивал на планинарския филм в Банско

Международeн фестивал на планинарския филм ще се проведе в Банско от 21 до 25 ноември. На фестивала ще бъдат представени 120 филма от 27 страни.

За фестивала в Банско ще пристигнат световни знаменитости от спортове като алпинизъм, екстремни ски, парапланеризъм, рафтинг, бейз джъмпинг, планинско колоездене.

По време на Банско филмфест зрителите ще могат да видят филмовите портрети на Валтер Бонати, Райнхолд Меснер, Ерар Лоретан.

Фестивал на планинарския филм в Банско

Ще бъдат представени филмови ленти с уникални постижения, като проникването на французина Серж Авиот в ледникови пещери, околосветски полет на самолет, задвижван изцяло от слънчева енергия.

Други филми на фестивала ще представят бита и културата на планинските народи, както и екологичните проблеми на планините по цялата планета.

В рамките на фестивала ще се организира и Планинарска академия, включваща семинари, лекции, срещи, уъркшопове. Ще се направят и фотографски изложби.

Сдружението “Международен фестивал на планинарския филм” ще връчи традиционната си награда “Сърце за хората”. Фестът се организира със съдействието на община Банско.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати