Измама за милиони левове в Банско

AdminAdmin
Новак
5k2
Измама за милиони левове в Банско

Столична бизнесдама, която в момента живее в Англия, е измамена с над 1 400 000 евро от съдружниците си в хотел "Четири сезона" в Банско. Инвеститорът Елена Качишка е депозирала официална жалба в Окръжна прокуратура - Благоевград, съобщи адвокатът й Борислав Борисов.

Пред прокуратурата Елена Качишка твърди, че съдружниците й Надя Събева от Пловдив и Роман Романов, са източили от фирмените банкови сметки голямата парична сума, ползвайки неистински документи, като са фалшифицирали подписа й.

Все още не е разпоредена предварителна проверка по случая, съобщиха от Окръжната прокуратура в Благоевград днес. Най-вероятно преписката ще бъде изпратена по компетенция в разложката прокуратура.

Адвокатът на измамената Елана Качишка заяви, че с фалшифицирани подписи, при издаването на нотариален акт, Надя Събева и Роман Романов са продали на друга своя фирма 30 луксозни апартамента в хотел "Четири сезона".

Срещу Надя Събева претенции проявява и Елена Калайджиева от град Банско, научи Дарик. Още през 2007 година, преди цялостното изграждане на скъпия хотел, Калайджиева е сезирала антикорупционни комисии.

Според публикация на Калайджиева в сайта "Aнтикорупция", Надя Събева е в близки бизнес отношения с Красимир Георгиев, който е един от верните партньори на бившия директор на столичната "Топлофикация" - Валентин Димитров - Топлото.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати