Нова детска градина отваря врати в Банско

Нова детска градина отваря врати в Банско

Нова детска градина към филиал N4 се открива в Банско. Предвидено е да се открият 2 нови помещения за 60 деца. До момента е поставена нова дограма и предстои вътрешно обзавеждане. Към сградата ще бъде открита и нова млечна кухня, която е оборудвана според европейските изисквания и ще изхранва 120 деца.

За детските градини са отпуснати 75 хиляди лева.

Общият брой на децата тази година ще бъде около 360. Във всички детски градини са ремонтирани тоалетните, освежени са спалните помещения и занималните. До момента са асфалтирани площадките и са поставени тротоарни плочки на пътеките към входа.

В Добринище също е направен ремонт на учебната база. Обновен е кухненският блок, а в основното училище, където има 2 групи деца, от филиал към детското заведение, подът е покрит с ламинат. Училището е боядисано и е направено осветление в старата част.

В детски градини в селата Филипово и Места са подменени вратите, а кухните са с ново оборудване. Направени са и вътрешни тоалетни.

За Добринище, Места и Филипово, община Банско е отпуснала 50 хиляди лева.

В НУ “Паисий Хилендарски” Банско са освежени класните стаи, лакиран е паркета, боядисани са цоклите, сменена е училищната мебел. Физкултурният салон е варосан и е подновено дюшемето. Дворът е асфалтиран и са поставени пейки. Средствата за ремонта възлизат на 140 хиляди лева. На 15 септември училището ще отвори врати за 210 ученика.

СОУ “Неофит Рилски” има около 350 възпитаника, които също ще стартират годината с нова учебна база. Предоставени са 175 хиляди лева, които са използвани за: саниране на учебния корпус и физкултурния салон; монтиране на PVC дограма на санитарните възли и складовите помещения; латексово боядисване на класните стаи и коридорите; част от стаите са с щори и ламиниран паркет; обновена е отоплителната система като са монтирани радиатори. В двора са поставени нови кошове за баскетбол, пейки и гимнастически съоръжения.

За дневен център “Здравец” община Банско е отделила 95 хиляди лева. Там е ремонтирана парната инсталация, направени са нови бани, тоалетни и перално помещение. Предстои оборудване на сензорна зала, която ще се ползва от 30-те възпитаника на училището. Началото на учебната година е на 17.09.2007 г. Ремонт е направен и в СУПЗ - гр. Банско. В освежаването на двора, занималните и пансионът са взели участие всички учители, възпитатели и ученици. Използвани са 70 хиляди лева от общинския бюджет.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати