Банско с 6 нови детски площадки

Банско с 6 нови детски площадки

60 000 лева инвестира Община Банско в 6 детски площадки, които бяха официално открити на 1 юни. Кмета на Община Банско Александър Краваров заедно с ръководството на общинска администрация Банско и председателя на Общински съвет Георги Икономов отрязаха лентите на ново изградените площадки в Банско на ул. “България”, площад “3-ти март”, ул. “Захари Стоянов”, площад “Илинден”, ул. “Места”.

Съоръженията са сертифицирани съгласно наредбата за изграждане и поддържане на детски площадки за деца от 3 до 8 години.

Децата от детската градина бяха украсили с балони и цветя своето ново кътче и бяха подготвили специална програма по случай тържествения ден.

“Доволен съм от това, което направихме за децата и ще продължим да изграждаме спортни и детски площадки, но грижата по опазването им е на всички граждани” каза Александър Краваров.

Зам. кметовете Сашка Въчкова, Петър Баряков, Лазар Захов и секретаря на Общината Веселинка Дурчова подариха играчки на децата от всички площадки.

Родителите изказаха своята благодарност за новите съоръжения “...защото тук децата могат да играят на воля и площадките са обезопасени.”

Кметът Александър Краваров обеща още 4 площадки в различните квартали на града и 2 в парковете. Най-голямата детска площадка ще бъде в градския парк и се очаква да бъде готова след 1 месец. Люлки и пързалки ще има и в новия градски парк на ул. “Иконом Чучулаин”.

В същото време по проект “Красива България” се подменят и изграждат оградите и детските съоръжения на всички детски заведения в Община Банско. Проекта е на стойност 200 000 лева.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати