Oбщина Банско откри четвърти Дневен център за стари хора

Oбщина Банско откри четвърти Дневен център за стари хора

Кметът на община Банско Александър Краваров и председателя на общински съвет – Банско Георги Икономов прерязаха лентата на новия Дневен център за стари хора в село Филипово.

На официалното откриване присъства цялото ръководство на община Банско, Даниела Рашева - врем.изпълняващ длъжността директор на дирекция Социално подпомагане в гр. Разлог, Валентина Дивизиева - гл.експерт служба Социална закрила в гр. Банско и много местни хора в пенсионна възраст.

По - малко от година беше нужно на Община Банско да реновира сградата и да изгради Дневен център за стари хора в с. Филипово. Центърът е с капацитет 20 човека и може да бъде ползван от всички жители в пенсионна възраст. Заведението ще бъде под издръжка на Министерството на труда и социалната политика, а парите за санирането на сградата в размер на 20 000 лева бяха отделени от общинския бюджет на Община Банско.

Предвижда се екипът, който ще се грижи за възрастните хорада да се състои от: 1 социален работник, 1 медицинско лице, 1 психолог и 1 трудотерапевт.

В Община Банско вече успешно функционират 3 дневни центъра в: гр. Банско, гр. Добринище, с. Места и Клуб на пенсионера в с. Обидим. От Общинска администрация обещават да изградят Дневни центрове в селата Кремен и Гостун.

В гр. Банско предстои откриване на Дневен център на патриотичните организации към агенция Социални дейности на Министерство на отбраната, където ще функционира социална кухня по проект „Признателност” на Министерство на отбраната. Община Банско сключи договор с домашния патронаж за доставка и кетъринг на храна в клуба на патриотичните организации.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати