Концесията в Банско - в ръцете на три групи екоексперти

Банско

В опит да изчисти всички неясноти и неточности в сключения между община Банско и фирма Юлен АД договор за концесия на ски зоната в курортния град, Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ създаде не една, а цели три работни групи.

Целта на първата група създадена от МОСВ ще бъде да направи пълен регистър на активите, които концесионера Юлен АД е получил за стопанисване от държавата. В това число трябва да се включат и всички съоръжения, изградени след подписването на договора в края на 2001 г.

Подробно изготвената база данни ще включва пълно описание на стойността на активите, годината на придобиването им, както и издадените актове за собственост. Втори регистър ще дава описание на ски съоръжения в зоната стопанисвана от Юлен АД, но собственост на трети лица.

Втората група експерти на екоминистерството ще се опита да изясни неточностите в концесионния договор, които касаят площта и границите на концесията. Последната група специалисти има за цел да изясни какви са конкретните параметри при формирането на концесионното възнаграждение.

Една от основните забележки след извършения от Сметната палата одит на договора за концесия в Банско беше именно липсата на адекватна формула при изчисляването на дължимото концесионно възнаграждение.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати