Пресконференция на ПФК Банско

Пресконференция на ПФК Банско

На дадената пресконференция на ПФК “Банско” АД кметът на Община Банско Александър Краваров и изпълнителния директор на “Банско” АД Красимир Горанов дадоха яснота дали отборът ще се бори за влизане в „А” група „… основната цел пред отбора ни за предстоящото първенство в Западна „Б” група е класиране в челната петица!

Ние няма да се стремим за 100% влизане в „А” група, докато не изградим необходимата материална база, но съм убеден че в близките няколко години това ще бъде факт” заяви Кметът на Общината.

Изпълнителният директор на „Юлен” АД Мая Христоскова каза, че „Юлен” е твърдо зад спорта и ще подпомагат развитието на футбола и на детска футболна школа. В допълнение тя добави, че на отбора му предстои много работа, но Банско трябва да се прочуе и с футбол не само със ски.

Акционери на ПФК „Банско” АД са Община Банско и „Юлен” АД, а членовете на управителния съвет са: Александър Въчков и Атанас Рахов, като представители на Община Банско; предствителите на „Юлен” са Мая Христоскова и Боян Мариянов, и Красимир Горанов.

Старши треньорът Красимир Манолов първо благодари на Александър Краваров кмет на Общината и на Мая Христоскова изпълнителен директор на „Юлен” АД за приноса им към българския футбол след което разясни етапите на подготовка и контролните срещи. На 8.07 „Банско” ще играе срещу ЛК „София”, на 11.07 срещу „Пирин Благоевград”, 17.07 ЛК „Пловдив”, 22.07 „Вихрен Сандански” и на 25.07 среща с „Несебър”.

В новия футболен клуб се връща възпитаника на местната школа Костадин Слаев, който за последно игра в „Спартак”, но повече ще се разчита на тукашните състезатели Йордан Лечов и Йордан Шошов. Цялата пред сезонна подготовка ще бъде в Банско.

След пресконференцията беше и първата тренировката на стадиона, където председателят на ОБС Банско Георги Икономов поздрави футболистите и им пожела успешен старт.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати