Ремонтират общежитие - готвят нов социален център в Банско

Строежи

Община Банско финансира ремонт на общежитието към Социалния учебно-професионален център (СУПЦ) в града. Непосредствената причина за ремонтните дейности и преструктурирането на СУПЦ, като се след освежаването той да предлага три нови за града, социални услуги.

Средствата, заделени от общината, ще стигнат за подмяна на подовата настилка, освежаване на стените, направата на нов навес и обновяване на баните и санитарните помещения.

Съгласно изготвените планове първият етаж на общежитието ще се превърне в Център за социална рехабилитация и интеграция, където със деца в нужда ще работят квалифицирани педагози, психолози, рехабилитатори и логопеди.

Жилища от типа „Защитено“ ще бъдат изградени на втория и третия етаж на сградата, а четвъртия е предвиден за наблюдавано жилище.

Активно в ремонтните дейности се включиха и младежите, лишени от родителска грижа. Като награда за усилията им, общината предвижда след ремонта да ги изпрати на почивка в курорта Свети Влас изцяло за сметка на общинския бюджет.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати