bansko.net»Новини от Банско»Бански мъжкари ще чистят Пирин планина

Бански мъжкари ще чистят Пирин планина

Mariane
Mariane
Новак
2k
Пирин

Членовете на уникалното сдружение на мъжкарите от Банско „Петел пее“ излизат да чистят Пирин планина. През следващите десетина дни банскалиите ще запретнат ръкави и въоръжени с лопати, метли и чували ще изчистят в района на подножието на национален парк Пирин.

Това не е първата благородно инициатива на коравите планинци. Само една година по-рано със собствени средства те построиха кът за отдих и изградиха чешма, която до утолява жаждата на туристите. Редом до тях бе изградено барбекю, бяха поставени маси и столчета, както и кошчета за събиране на отпадъци.

Верни на традицията и възпитанието или по-скоро на липсата му, голяма част от туристите, които посещават планината просто не почистват след себе си. Затова през следващите 10 дни мъжкарите от „Петел пее“ доброволно и безвъзмездно ще направят уборка на планината. Специални награди за най-активните е предвидил почетния състезател на сдружението Михаил Белчински.

Наред с почиването на националния парк банските мъжкари планират да засадят дървета около къта за отдих и ще монтират беседка. Членовете на „Петел пее“ ще почистят и някои от старите и занемарени пътеки в планината.

Почистването на планината е само една от благородните инициативи в полза на обществото, които сдружението организира. Амбицията на организацията на банските мъже е да осигури средства а подпомагане на две нуждаещи се семейства в Банско.

Допълнителни средства ще бъдат заделени за семейства с деца в неравностойно положение. Тези средства ще бъдат употребени за изграждане на достъпна околно среда в района на домовете на тези малчугани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати