bansko.net»Новини от Банско»Ротарианци от цял свят на ски в Банско

Ротарианци от цял свят на ски в Банско

Mariane
Mariane
Новак
2k
Ски

Възможно ли е ротарианци от цял свят да идват на ски в град Банско? Отговорът е „Да“.

На специална среща, която се проведе вчера, 17 юли 2013 г., видни български ротарианци обсъдиха възможността Банско да бъде домакин на Световната купа по ски „Ротари Интернешънъл“.

Инициатор на идеята е Валентин Стоянов, дистрикт гуверньор на Ротари Интернешънъл България. Стоянов, заедно с президента на Ротари клуб Банско - Разлог Слави Лачин и президента на Ротари клуб Благоевград – център – Борислав Кадреков се срещнаха с кмета на Банско Георги Икономов.

Икономов, който също е ротарианец, обсъди с гостите си предстоящите ротари проекти на организацията. Приоритет беше даден на подкрепата на клубовете за млади хора.

Ротарианците в пиринско развиват изключително силна благотворителна дейност от създаването на структурите на Ротари клуб през 2004 година.

Един от най-големите успехи на организацията е оборудването на интензивното отделение на МБАЛ – Разлог с животоспасяваща апаратура.

Очаква се до края на тази година Ротари клуб, съвместно с „Асист Интернешънъл“, да достави съвременно медицинско оборудване и за родилното отделение на разложката болница. 

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати