Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско отбелязва 110-ата годишнина от Илинденско-Преображенското възстание

Банско отбелязва 110-ата годишнина от Илинденско-Преображенското възстание

29 Юли 2013, 17:15
Mariane
Mariane
Новак
2k
Събори в Банско

Община Банско ще отбележи 110-ата годишнина от Илинденско–Преображенското въстание с тържествени чествания, посветени на загиналите във въстанието герои.

Тази година, в продължение на три поредни дни, жителите и гостите на курортния град ще имат възможността да се потопят в празнично-тържествената атмосфера на Пиринския край.

Богатата културна програма ще бъде открита на 2 август 2013 година с отслужването на панихида в черквата „Света Троица“ в град Банско.

В знак на признателност пред паметта и подвига на героите от Илинденско-Преображенското въстание ще бъдат положени цветя и венци пред паметника „Банско помни героите си“.

На 3 август (събота) ще се проведе традиционния събор в село Кремен в местността „Хараимбунар“. През втория почивен ден община Банско ви кани на събор в град Банско, местност „Чалин валог“, където освен годишнина от въстанието ще се отбележи и Денят на Пирин.

Официалното приключване на празненствата е предвидено за 11 август, когато в град Добринище на хижа Гоце Делчев ще се състои събор по случай 110 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати