Честване в Банско на 106 години от Илинденско – Преображенското въстание

03.08.2009
Честване в Банско на 106 години от Илинденско – Преображенското въстание

Община Банско и Дружество „Радон Тодев”- ВМРО гр. Банско организираха тържествено честване на 106 години от Илинденско – Преображенското въстание.

Тържеството се състоя на 2 август /неделя/ в местността „Чалин Валог”, където домакините посрещнаха над 300 активисти, граждани и гости на Банско дошли да почетат паметта на загиналите за нашата свобода.

Съборът бе открит от Неврокопския владика дядо Гервасий и свещениците Филип и Кирил, представляващи синода на Инокоентий с отслужване на света литургия в памет на загиналите в Илинденско – Преображенското въстание.

Сред гостите бяха кметът на Община Банско Александър Краваров, председателят на Общински съвет Владимир Колчагов, зам. кметовете Сашка Въчкова и Лазар Захов и секретаря на общината Веселинка Дурчова.

За да поздравят своите съмишленици от Банско, по случаи празника Илинден пристигнаха гости от Благоевград, Дупница и Панагюрище. На събора присъства екс - депутатът Анатолий Величков в компанията на бившият председател на ОбС Благоевград Георги Васев, както и екс - кмета на Дупница Първан Дангов със съпругата си.

За доброто настроение на гостите в местността „Чалин Валог”, сред невероятната природа на Пирин планина пя Иван Гоцев.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати