В Банско се проведе Държавно лятно първенство по биатлон

В Банско се проведе Държавно лятно първенство по биатлон

Местността Бъндеришка поляна в Банско се превърна в арена на спортни страсти и оспорвани битки, след като градът беше домакин на Държавното лятно първенство по биатлон за мъже, жени, юноши и девойки.

Събитието беше организирано от община Банско и ски център Банско и беше уважено от отбори по биатлон от цяла България и Националния отбор на Русия-мъже и младежи.

В Банско се проведе Държавно лятно първенство по биатлон

Най-оспорвана беше дисциплината Спринт – 10 километра, която беше спечелена от Иван Златев от СК Банско. Среброто грабна Димитър Порталов, възпитаник на същия клуб. Място на почетната стълбица намери и Владимир Илиев от СК Аякс Троян.

При жените златото стана притежание на Десислава Стоянова от СК Славия. Представителките на домакините Райна Коюва и Дафинка Коева заеха съответно 2-ро и 4-то място.

В дисциплината Преследване Иван Златев от СК Банско спечели сребърен медал в оспорвана конкуренция с Владимир Илиев и Красимир Анев.

При жените Райна Коюва се класира на трето място, следвана от съотборничката си Дафинка Коева, която отново се класира четвърта.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати