Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско с рекордна посещаемост това лято

Банско с рекордна посещаемост това лято

09 Септември 2013, 10:51
Mariane
Mariane
Новак
2k
Банско

Банско затвърждава името си на предпочитана туристическа дестинация дори и пред лятото. Тази година представителите на туристическия бранш в града отчитат рекордна посещаемост по време на летния сезон.

Хубавото септемврийско време и трите почивни дни доведоха до небивал наплив на туристи в планинския курорт. Повече от 15000 летовници „атакуваха“ курорта този уикенд и напълниха всички работещи хотели и къщи за гости.

Банско

Пъстра многоезична тълпа обсади пистата за тюбинг на Бъндеришката поляна още в ранните часове на съботния ден. Спускането с надуваема гума по специален пластмасов улей се оказа предпочитаното забавление сред гостите на Банско, особено сред децата.

Впечатление правеха организираните групи македонски летовници, които бяха окупирали четири и петзвездните хотели на територията на курорта и не пестяха средства за комфортното си прекарване на уикенда.

Представителите на туристическия бранш в града очакват сериозен наплив от туристи и следващият уикенд, който бележи край на лятната ваканция на учениците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати